Auteur: PRIVACY-DIRECT

UBO-register voor de zorginstellingen Privacy Direct
Gezondheidszorg

UBO-register voor de zorginstellingen

De Eerste Kamer heeft recent de ‘Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten’ aangenomen. Als gevolg hiervan geldt voor entiteiten die vanaf 27 september 2020 worden opgericht…

Toestemming verwerken persoonsgegevens AVG
ALGEMEEN

Toestemming als grondslag voor gegevensverwerking

Iedere organisatie verwerkt ongetwijfeld persoonsgegevens. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mogen organisaties persoonsgegevens verwerken, indien zij hier een grondslag voor hebben. Toestemming is een van de grondslagen voor het…

GGD GHOR coronatest persoonsgegevens
Bijzondere gegevens Gezondheidszorg

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me laat testen op corona?

Wekelijks laten tienduizenden mensen zich in de teststraten testen op het coronavirus. Afgelopen weken waren het er meer dan 180.000, de week daarvoor ruim 163.000. Bij het afnemen van coronatests…

GGD corontatest
Bijzondere gegevens Gezondheidszorg

GGD raakt coronatesten kwijt

GGD Zaanstreek-Waterland raakt 132 coronatesten kwijt. Dit schrijft de website Skipr. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is volgens de bronnen nog onduidelijk. De GGD geeft aan de zaak nader te…

Bol.com datalek
E-commerce

Datalek bij Bol.com raakt duizenden particuliere verkopers

Datalek bij Bol.com Wederom een groot datalek in e-commmerce. Een datalek bij Bol.com heeft negenduizend particuliere verkopers getroffen. Dit heeft de grootste webwinkel van Nederland bevestigd naar aanleiding van berichten…

NEN 7510 in de zorg
Geen categorie

Wanneer moet mijn organisatie voldoen aan NEN 7510?

NEN 7510-norm geldt ook voor uw zorginstelling Zorginstellingen hebben te maken met steeds meer wet- en regelgeving om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. Zo is het niet meer voldoende om…

AVG-boete voor Google in Frankrijk
NIEUWS

Google verliest beroep tegen Franse AVG-boete van 50 miljoen euro

De Franse privacytoezichthouder CNIL heeft in 2019 een boete van 50 miljoen euro opgelegd aan Google wegens het schenden van de privacyregels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De zoekmachinegigant…

Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond datalek
Cybersecurity

CJG Rijnmond getroffen door datalek na phishingmail

CJG Rijnmond is getroffen door datalek na phishingmail. Het CJB Rijnmond heeft een melding hiervan gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens

GGD corontatest
Geen categorie

Meten temperatuur mag niet zomaar volgens de AVG

Inleiding In de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) willen bedrijven en instellingen de lichaamstemperatuur van werknemers of bezoekers meten. Wat zijn de regels die daarbij gelden? Wanner vindt de privacy…