Auteur: PRIVACY-DIRECT

NIEUWS

BOETE BRITISH AIRWAYS WEGENS DATALEK

Een groot datalek bij British Airways, waardoor veel persoonsgegevens zijn buitgemaakt.

ALGEMEEN

WAAR MOET EEN PRIVACYVERKLARING VOLGENS DE AVG AAN VOLDOEN?

Als organisatie ben je verplicht om uw medewerkers, klanten en (website)bezoekers te informeren over welke privacygevoelige persoonsgegevens je verwerkt. Zo…

ALGEMEEN

Wat zijn persoonsgegevens?

In de AVG zien wij de volgende definitie van persoonsgegevens: De komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) roept de vraag op welke gegevens nu wel en niet onder deze…

ONDERWIJS

CAMERATOEZICHT OP SCHOOL

Welke regels gelden er voor het plaatsen van camera’s op scholen? Steeds meer scholen zetten camera’s in. Dit doen zij bijvoorbeeld om diefstal tegen te gaan of de veiligheid op…

AVG-boete voor Google in Frankrijk
Geen categorie NIEUWS

Frankrijk legt Google boete op van 50 miljoen euro

De Franse privacywaakhond CNIL heeft Google een boete van 50 miljoen euro opgelegd. Dit blijkt uit het boetebesluit van CNIL. Volgens CNIL informeert de Google zijn gebruikers onder meer niet…

1
'Grootschalig' verwerken in zorg
Gezondheidszorg Healthcare NIEUWS

Begrip ‘grootschalig’ verwerken voor alle zorgaanbieders verduidelijkt door AP

Toezicht op de naleving van de AVG De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds mei 2018 van kracht. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is in Nederland verantwoordelijk voor het toezicht op…

NIEUWS

SOCIAL MEDIA EN SOLLICITANTEN: ZO HANDELT U CONFORM DE AVG

Inleiding Stel: u bent op zoek naar een nieuwe collega en zet hiervoor een vacature online. Hierop krijgt u diverse reacties van verschillende kandidaten. Hoe gaat u om met de…

Wat is de AVG? Privacy Direct
ALGEMEEN

Wat is de AVG?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt…

1