Cyber security

Nederland is een van de meest gedigitaliseerde landen ter wereld. Dit biedt uitstekende voorwaarden om internationaal vooruit te lopen. De nieuwe technologie├źn spelen een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld bij e-commerce, maar ook digitale communicatie met de overheid, huisarts of de onderwijsinstelling.

Verdergaande digitalisering in de zorg (e-health), automative (e-amtomative), toename van gebruikvoorwerpen met een internetverbinding (Internet of Things), 5G, Big Data en kunstmatige Intelligentie zorgen ervoor dat online en ofline steed meer met elkaar in verbinding staan.

Deze ontwikkelingen brengen ook bepaalde uitdagingen met zich mee: hoe zorgen wij ervoor dat data in veilige handen is en blijft? Hoe kunnen we voorkomen dat cybercriminelen toegang hebben tot de data van burgers en eindgebruikers van producten en diensten? Hoe kunnen we voorkomen dat wij de controle over data verliezen?

Bedrijven en organisaties zijn, ongeacht hun omvang, de branche waarin zij actief zijn of de klantgroep, een potentieel doelwit van cybercriminelen. MKB’ers, overheden en beursgenoteerde multinationals kunnen door als doelwit dienen. Cybercriminelen zijn voornamelijk ge├»nteresseerd in intellectuele eigendommen, (gevoelige en waardevolle) medische gegevens of privacygevoelige persoonsgegevens van de eindklant.