Tag: PRIVACY

Toestemming verwerken persoonsgegevens AVG
ALGEMEEN

Toestemming als grondslag voor gegevensverwerking

Iedere organisatie verwerkt ongetwijfeld persoonsgegevens. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mogen organisaties persoonsgegevens verwerken, indien zij hier een grondslag voor hebben. Toestemming is een van de grondslagen voor het…

GGD corontatest
Bijzondere gegevens Gezondheidszorg

GGD raakt coronatesten kwijt

GGD Zaanstreek-Waterland raakt 132 coronatesten kwijt. Dit schrijft de website Skipr. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is volgens de bronnen nog onduidelijk. De GGD geeft aan de zaak nader te…

Bol.com datalek
E-commerce

Datalek bij Bol.com raakt duizenden particuliere verkopers

Datalek bij Bol.com Wederom een groot datalek in e-commmerce. Een datalek bij Bol.com heeft negenduizend particuliere verkopers getroffen. Dit heeft de grootste webwinkel van Nederland bevestigd naar aanleiding van berichten…

NEN 7510 in de zorg
Geen categorie

Wanneer moet mijn organisatie voldoen aan NEN 7510?

NEN 7510-norm geldt ook voor uw zorginstelling Zorginstellingen hebben te maken met steeds meer wet- en regelgeving om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. Zo is het niet meer voldoende om…

AVG-boete voor Google in Frankrijk
NIEUWS

Google verliest beroep tegen Franse AVG-boete van 50 miljoen euro

De Franse privacytoezichthouder CNIL heeft in 2019 een boete van 50 miljoen euro opgelegd aan Google wegens het schenden van de privacyregels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De zoekmachinegigant…

Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond datalek
Cybersecurity

CJG Rijnmond getroffen door datalek na phishingmail

CJG Rijnmond is getroffen door datalek na phishingmail. Het CJB Rijnmond heeft een melding hiervan gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Zoom Privacy Issues
Cybersecurity

Universiteiten verbieden Zoom wegens privacyrisico’s

Verschillende Nederlandse universiteiten verbieden het gebruik van Zoom wegens privacyrisico’s. Sommige universiteiten stellen beperkingen aan het gebruik ervan in plaats van verbieden. Vanwege het coronavirus wordt er geen fysiek onderwijs…

Vingerscan schending privacy, AVG boete
Bijzondere gegevens

AP beboet bedrijf voor verwerken vingerafdrukken werknemers

Inleiding De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bedrijf beboet voor het verwerken van vingerafdrukken zonder toestemming van werknemers. Dit is besloten na eerder ingediende klachten van werknemers. Zo moesten werknemers…

2
KNLTB boete AVG
ALGEMEEN

Boete voor KNLTB vanwege verkoop van persoonsgegevens

De Nederlandse privacy toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft tennisbond KNLTB een boete van 525.000 euro opgelegd. Deze boete is opgelegd voor het verkopen van persoonsgegevens. door NKLTB. De KNLTB heeft…

1
BfDI GDPR Germany
Geen categorie

German BfDI recommends evaluation of the GDPR

For German see below Germany’s Federal Commissioner for Data Protection and Freedom of Information, BfDI, has announced the European Data Protection Board will recommend simple improvements in its contribution to…